11 Tips för Basutrustningen för din husbil

11 Tips för Basutrustningen för din husbil

Fredag ​​kväll? Bara att gå in och börja en kort resa med husbilen! Det fungerar – om din husbil har anständig basutrustning. Om det viktigaste alltid finns ombord, är det bara att packa dina personliga tillhörigheter i en åkpåse så kan du ge dig av.Men precis innan de första campingturerna frågar många nybörjare sig själva: Vilka tillbehör är faktiskt en del av initialutrustningen för husbilen? På vår checklista hittar du 11 tips för att utrusta din nya husbil eller husvagn – så att du kan koppla av och se fram emot dina första resor!

1.) Viktigt: papper, organisation och dokument

Låt oss börja med det som förmodligen är det tråkigaste: papperna. Alla som någon gång har glömt dem hemma vet dock att att stå där utan viktiga papper, ID-kort eller bruksanvisningar kan förstöra semestern rejält. Gastestets dokument, försäkringsbrevet och bruksanvisningen för de viktigaste ombordsystemen kan förvaras i en mapp i en säker plats i husbilen eller husvagnen som ska förvaras.

Det är bäst att förvara personliga handlingar som ID-kort, sjukförsäkringskort, fordonsregistreringsbevis, grönt försäkringskort och – om du har ett – internationell sjukförsäkring och EC- eller kreditkort i en pärm hemma. Vägkartor, reseguider och vinjetter kan förvaras i handskfacket av fordonet.

2.) Säkert på vägen: grundläggande utrustning för fordonet

Din husbil är ett litet hus på hjul – med komplett försörjningssystem, gas och el. En vattenslang för att fylla tanken är en del av den grundläggande husbilsutrustningen. Ta med dig de vanliga adaptrarna så att du kan använda den överallt. En vattenkanna ska också finnas ombord – vid camping måste man ofta fylla på vatten utan slang.
Kabeltrumman med CEE-kontakt och adaptrar för internationella anslutningar bör inte saknas – det får du veta senast efter en campingsemester i Frankrike, England eller Italien. Ramper för att stå upprätt och inflygningsmattor gör ditt liv lättare.
Reparationssatser och Verktyg som domkrafter och tejp är värda deras vikt i guld i händelse av en incident. Viktiga tillbehör är också brandsläckaren och en extra bensindunk.
3.) Ren sak: Allt för städning
Ja, tyvärr måste du ta hand om en obehaglig uppgift på vägen: städning! Några svampar, en liten hink eller en skål och Städmaterial för rengöring av de fönsterrutor du absolut bör ha med dig. Tänk också på en soptunna och lämpliga soppåsar. En liten kvast, handborste eller en sladdlös dammsugare hjälper dig att hålla din husbil eller husvagn ren – och en Smutsfällsmatta framför dörren förhindrar att du tar in för mycket smuts.

Rengöringsmedel och tvättpulver bör också beaktas när du initialt utrustar ditt husbilar – speciellt om du gillar att spontant ge dig av på längre turer eller ofta ha en parkeringsplats utan besök sanitära anläggningar.

4.) Väl sorterat: Husbil initial utrustning för kök

Du kanske inte tänker laga mat alls på semestern. Men även om du ska gå till restaurangen varje kväll: Njut av färska frallor och en varm kaffe på morgonen och ta en liten förfriskning emellan. Allt du behöver i köket är en del av startutrustningen för husbilen: bestick, porslin, enkla glas, koppar, kastruller, knivar, flasköppnare, konservöppnare och en tändare till gasugnen. Efter att ha ätit måste du diska – diskhanddukar, svampar och diskmedel är ett måste.Tänk också på praktiska hjälpmedel som aluminiumfolie eller matförvaringsbehållare. Ett måste för husbilen eller husvagnen: hushållspapper – ett riktigt allfunktionsvapen mot allt som stänker, droppar, spills eller är smutsigt!

5.) Hemma ute: Grundutrustning för campingmöbler

Lika mysigt som det är i din husbil: när vädret är fint vill du sitta ute. De viktigaste campingmöblerna bör därför också vara en del av den initiala utrustningen för husbilen: ett hopfällbart bord , bekväma campingstolar och små fotpallar är de viktigaste. Om din husbil inte har en markis, då ett parasoll är viktigt att rekommendera. Tänk även på pinnar och rep för att göra ditt solskydd vindtätt.

Avancerade användare bör överväga att köpa en markis: Detta ger dig mer utrymme i dåligt väder och du kan förvara leriga skor utomhus – det är särskilt bra för Van med begränsad utrymme praktiskt. Med en väderbeständig grundduk blir markisen en ren affär.

6.) När hungern kallar: färskvaror

Visst – på längre resor måste du shoppa då och då. Men även då är det värt att ha en basuppsättning matvaror i husbilen. På korta resor kan du till och med klara dig utan att besöka snabbköpet. Husbilens packlista innehåller därför läsk, bordsvatten, kaffe, te, mjölk, kryddor, socker, baslivsmedel som ris, pasta, müsli och konserver.

Alla dessa livsmedel har en lång hållbarhet och kan enkelt stanna i husbilen en säsong. Speciellt för allergiker, personer med glutenintolerans eller vegetarianer och veganer är det vettigt att ha lämplig mat i bagaget. Glöm inte små snacks och förfriskningar – de lyfter humöret på längre bilresor.

 

7.) Kroppsvård & första hjälpen-kit

Självklart kan du packa din necessär för varje resa – och varje gång välja vad du tar med dig och inte. Det är dock mer praktiskt att lägga till ett resefärdigt hygienset till husbilens första utrustning. Duschgel, schampo, rengöringslotion, rakapparat, hygienartiklar för kvinnor, tandborstar och tandkräm samt handkräm bör inte saknas.
Även solskyddslotion, antimyggspray och en hårtork, en hårborste, nagelsax eller en nagelfil hör till ditt bagage. En liten väska för att bära allt till duschen är också användbart. Tänk också på handdukar och tofflor! Självklart ska du ha en liten första hjälpen-låda med mediciner mot huvudvärk, diarré och illamående samt plåster, pincett, fästingpincett och bandage ombord.
8.) Grundutrustning för badrummet i husbilen

Necessären med allt du behöver till personlig hygien förvaras bäst i ett skåp i badrummet i din husbil. Men själva badrummet behöver en basutrustning. Du bör alltid ha några rullar toalettpapper redo att lägga in i skåpet under diskbänken – även om du nästan aldrig använder toaletten i fordonet. Tillräckligt ofta kommer du att stöta på offentliga toaletter eller sanitära anläggningar på campingplatsen där toalettpapper är en bristvara. För den mobila hemtoaletten är det bäst att använda speciellt toalettpapper, som snabbt löses upp. Toalettkassetten med motsvarande toalettvätska är förstås också en del av startutrustningen i husbilen – den är bäst att ta tag i här ekologiska produkter för att inte förorena miljön i onödan.

9.) Söta drömmar: initial utrustning för att sova i husbilen

Erfarna campare vet: Sänglinne till husbilen måste vara lätt – för ingenting är så irriterande som att mödosamt släpa ditt eget sänglinne till husbilen strax innan resan. En kudde och ett täcke per person, helst en eller två pyjamasar, är därför nödvändiga för den initiala utrustningen för husbilen. En varm filt för kallare nätter är också användbar. Om du sover lätt bör du också öronproppar och sovglasögon ombord – snarkande grannar eller ljusa gatubelysningar kan annars förstöra din nattsömn när du campar. Om du fryser snabbt blir du glad om du har en varmvattenflaska eller en elektrisk filt till hands när du är på språng.

10.) Utrustning för arbete och underhållning

Många av oss måste vara tillgängliga när du är på språng, eller åtminstone kolla våra e-postmeddelanden lite då och då. Med lämplig utrustning för husbilen är detta enkelt möjligt: ​​en mobil router med antenn på taket och laptop eller surfplatta – och kontoret i husbilen är klart.

Naturligtvis ska du inte ha datorn kvar i fordonet permanent – ​​den kan falla i händerna på tjuvar. En powerbank, laddningskabel och adapter ser till att din utrustning fungerar smidigt.

Det borde inte saknas underhållning heller: mobilhögtalare, lagringsmedia med musik , Ljudböcker och filmer, e-boksläsare eller böcker och inomhus- och utomhusspel erbjuder variation när du är på språng – till och med vid dåligt väder.

11.) Övrigt: personligt för individuella preferenser

Har du vissa hobbyer som du gillar att ägna dig åt när du reser? Då bör du naturligtvis lägga till lämplig utrustning till den ursprungliga utrustningen i din husbil. Hobbyornitologer bör alltid ha kikare ombord och grillmästare bör ha en campinggrill, kol och grilltång.

Om du åker på semester med din hund kan du ha ett litet utbud av hållbart hundmat i husbilen – hundägare bör också alltid ha hund skål och en bekväm hundfilt med sig att ha. Om du ofta är på väg under den svala årstiden, en liten värmare rekommenderas. Så du kan spara din gasflaska och ge mysig värme på campingplatser med elvärmaren på nolltid.

Slutsats: Rätt initial utrustning för husbilen – tänkt på allt?

Vid första anblicken verkar det vara mycket arbete Inköp och tillhandahållande av initial utrustning till husbilen. Men du kommer att se: Det är värt ansträngningen.

Med rätt utrustning är din husbil alltid redo att användas. Du kommer oftare att åka på semester helt spontant och har mindre stress vid packning.

Och om det slår dig på vägen att du glömt något, då vet du: det spelar ingen roll, för trots allt har din basutrustning redan allt du behöver för en perfekt campingsemester ombord!

Lämna ett svar

Du Kanske Också Gillar